I mange år har SEO (der betyder Search Engine Optimering, på dansk søgemaskineoptimering) været det helt store, og det er det, som har generet trafik til din hjemmeside eller din blog og sikret, du har kunne sælge dine varer eller ydelser for dig selv eller dit firma, eller at der bare er kommet mange besøgende på lige din side.

Nu er der så kommet en metode, som er mindst lige så effektiv, og det er PBN (Private Blog Network), hvor dit budskab kommer ud via den blog, som du arbejder på, hvor du hurtigt og let kan genere trafik til din hjemmeside ved at ramme en meget stor målgruppe på en gang, og hvor der linkes på tværs af sider, så ale kan hjælpe hinanden videre.

En stor gruppe af siderEn stor gruppe af sider

Ved at linke til hinanden på egne hjemmesider, bliver der skabt et stort netværk af sider, der alle kan lede hen til din. Er det ikke de rette søgeord, der kan få trafik til din hjemmeside, så kan links gøre det i stedet. Det skaber den ønskede trafik, men uden du behøver være skarp på at skrive rammende SEO.

En anden fordel er, at jo flere, der kommer med i dette netværk, desto flere vil have links, der fører til din hjemmeside. Det giver trafik, fordi endnu flere kan blive inspireret af et indlæg, der leder til din side. Herunder rigtig mange, der måske ikke var havnet der ellers, men som derefter finder ud af, at det indhold, du har, var lige det, de gik og ledte efter.

Styrken i mangeStyrken i mange

Mange bække små, som ordsproget lyder, og det er der helt sikkert noget om her. Ved at komme med i et PBN, så er du sikker på, at alle andre medlemmer har et link, der leder til dig. Lige som du løbende opdaterer dine links til deres hjemmesider.

Det kan være at linke til andres blogs, hvor I måske konkurrerer om de samme læsere, men stadig skriver forskelligt og om forskellige ting fra hverdagen. Det er den slags, der kan få en læser til også at følge din blog, fordi du har noget på hjerte og en skrivestil, der tiltaler.

Det kan også være blogs, der handler om vidt forskellige ting, og hvor det kun er blogelementet, der er fælles, hvor det i stedet bliver et samarbejde mellem jer.

En del af et netværkEn del af et netværk

Er det at være en del af et PBN ikke det du leder efter, fordi de links, der kommer til at være hos dig, ikke hænger sammen med det, der er dit budskab eller formål, så kan du i stedet blive en del af et PBN Hosting netværk.

Det er store sider, hvor du på en underside kan oprettet en blog, og dermed bliver du en del af den store familie. Der findes rigtig mange af disse, når det kommer til at blogge på nettet, hvor du frit kan åbne din egen blog, hvor du selvfølgelig skal overholde de retningslinjer, der er knyttet til denne side.

Med faste rammer bliver du en del af en stor og tit verdensomspændende familie af bloggere, hvor du ikke skal bekymre dig om links.